Uncategorized
zqehj  

Automate Home 15 Anniversary Special#7 – Ant Skelton

2011 vede că casa automată atinge vârsta matură de 15 ani. Pentru a sărbători quindecennium (da, într -adevăr), am cerut unor prieteni ai site -ului să se uite înapoi și să dea SUA automatizarea lor evidențiază din ultimul deceniu și jumătate.

Pentru o provocare și mai mare, le -am cerut apoi să privească în față ce avansuri vor aduce următorii 15 ani la domesticitatea digitală. De data aceasta, Ant Skelton aruncă o privire laterală în trecut (în stilul său normal de distracție), în timp ce își dorește un înlocuitor pentru un prieten de 30 de ani.

Ant Skelton, inginer software încorporat fără fir și „pasionat de startup” – Good Lord, este deja 15 ani? Mă pot gândi la cel puțin două proiecte de atunci pe care încă nu le -am terminat. În acele zile, automatizarea la domiciliu a fost un pic de frontieră sălbatică. Fellows Burly s -au întâlnit în camerele de funcții ale pubului pentru a compara contracțiile extravagante. Epodele au fost obținute în vrac, fără niciun motiv ușor de apreciat. Erai fie un Xpler, fie un Xaper, un HomeVisioner sau un Misterhouser; Dar toată lumea a crezut în venirea comutatorului KAT5. Toată lumea avea un TiVo, toată lumea avea un pronto și toată lumea își dorea un sistem de alarmă de confort, dar numai copiii posh își puteau permite.

În centrul acestui lucru, am avut Usenet NewsGroup Comp.Home.Automation (cititorii mai tineri ar putea avea nevoie de Wikipedia unii dintre acești termeni arhaici), unde americanii s-au plâns de firele noastre centrate pe Marea Britanie, totuși au vetat crearea unui „inutil”. Grupul din Marea Britanie: Și astfel s -a născut UKHA, sau „Lista lui Mark pe eGroups.com” așa cum a fost atunci. Aici flashmobs a fost organizat pentru un loc de cablu de inundații CAT5 și am meditat articole ca acesta.

Inevitabil, acesta a devenit un site web, iar pe atunci site -urile web arătau foarte diferit, deoarece anunțurile banner și legăturile de afiliere nu au fost încă dezvoltate. Am avut două canale IRC concurente (a mea pierdută) în care a continuat o mică automatizare a casei prețioase, dar s -a vorbit mult de vechea Toot și încă este.

Prima mea alegere pentru o tehnologie impresionantă a epocii a fost X-10, ieftine ca chipsuri, module ușor de automatizat la domiciliu. Desigur, s -au bazat pe tehnologia anilor ’70 și au fost făcute în mod aplicant din cele mai scumpe componente posibile. Designul industrial a venit de la Școala Brutalistă Sovietică, timpul de acțiune a fost îngrozitor și nu puteți trece prin 2 siguranțe cu 2 amperi mai repede dacă le-ați hrănit cu centura într-un tun de 30 mm. Dar ceea ce v -au oferit a fost capacitatea de a controla luminile și aparatele la un cost redus și fără a fi nevoie să vă redactați toate electriciile. X-10 v-a permis să faceți „Uite, pot aprinde și opri toate luminile, trimițând texte din Nokia 6210!” Demo pentru prietenii și familia. Mulți dintre ei te -ar privi ca și cum ai fi deranjat, desigur, iar cei care probabil nu te -au cunoscut deja din lista de corespondență. X-10 a fost deschis, printr-o inginerie substanțială inversă și a avut loc tot felul de nebunie preparată la domiciliu. Și cine poate uita strălucirea lunatică a alarmei de câine pentru animale de companie X-10.

M -am răzgândit totuși în urma unei conversații recente cu mama mea. Ea a amintit despre momentul în care mi -am luat casa și a smuls un dulap de difuzare perfect funcțional pentru a -l înlocui cu ceea ce, pentru ea, a fost o abominație de nedescris.

Ukhaers îl cunosc drept „nodul 0”, dar mama mea o vede ca un templu nepătruns al răului. Destul de rău că există rafturi de dispozitive misterioase cu lumini intermitente, dar ceea ce îi lasă cu adevărat agitat cu groază este prezența, în număr considerabil, a ei o mulțime de dușmani urâți: fire. Ea i -a urât de vechi. Firuri oribile, inestetice, ieșind în cale și, în mod normal, înfiorătoare despre încercarea de a găsi probleme. Ei „creează praf”, știți și interferați cu activități feminine, cum ar fi Hoovering.

Pe de altă parte, orice ukhaer care merită sarea lor va avea o dragoste profundă și fundamentală a firelor. Cabluri CAT-5, fire CT100, fire RG9. Aceste împletituri scumpe de cupru plate care se strecoară sub covorul din sufragerie. Poate chiar și un pic de fibre optice, pentru o anumită varietate. Știm cu toții că cea mai crucială loc de muncă care trebuie îmbarcată înainte de a se muta într -o casă nouă nu este nimic de făcut cu perdele sau decorare. Este instalarea substanțială de 10 kilometri de cablare structurată, amplasarea panourilor și desecrarea dulapurilor de difuzare. Toate acele tablouri de podea vor trebui să vină. Chiar avem nevoie de Ethernet în garaj și în grădina? Bineînțeles că o facem.

Firurile sunt chiar țesăturile despre felul de lucruri pe care Ukhaers le-a făcut în ultimii 15 ani, fără ele Tivos și Homeviziuni și chiar X-10 Doodads ar fi inutile. Chiar și comutatorul puternic KAT5 va necesita o utilizare a firelor atunci când se dezvăluie credincioșilor.

Comutatorul KAT5 mai puțin identificat – Forjat din dinții Unicorn Horn & HENS

Confucius a spus „Studiați trecutul dacă ați cunoaște viitorul”. În consecință, pot să mă uit leneș în predicția mea pentru următorii 15 ani, pentru a înțelege, dispariția firelor.

Uimitor, toate conacul rețelelor wirelesssunt deja omniprezente și nici nu sunt singura conservă a tocilarilor și a geek -urilor. Știu acest lucru, pentru că mama mea scrie fericit o scrisoare de problemă către BT în urma instalării routerului ei de bandă largă și wifi. Pentru o supărare considerabilă, tatăl meu („Nu am nevoie de internet! Pentru asta sunt bibliotecile!”) Este capabil să lamenteze trecerea fiecărui joule pe care o consumă folosind monitorul său de linie electrică în zigbee.

Accesul la internet wireless pervasiv este acum atât de comun, încât exemplul meu anterior de aprindere și oprire a luminilor de pe un telefon mobil pare banal. Singura barieră pentru realizarea sa este faptul că în prezent nu există alternative viabile la tehnologia X-10, în vârstă de 30 de ani, care face comutarea efectivă. Există diverse opțiuni scumpe care implică revenire completă, desigur, dar în ceea ce privește costurile și simplitatea nu există un succesor clar. Chiar și înlocuitorii „avansați de X10”, oferă puțin prețioase în calea funcționalității îmbunătățite, dar sunt în mod misterios de 4-5 ori mai scumpe.

Din fericire, acest lucru nu a trecut neobservat de companiile de energie electrică și de producătorii de smartphone -uri, dacă anunțurile recente trebuie să treacă ceva. Motivele lor ar putea fi să -ți schimbi frigiderul și să te oprești pe un capriciu sau să -ți bazezi reclame laxative dacă observă că ai fost la toaletă neobișnuit de mult timp, dar vor acționa ca un automobilist comercial la felul de tehnologii Acest lucru va face posibilă o înlocuire wireless X-10. Îmi voi scoate gâtul și voi prezice că opțiunile închise, proprietate, cum ar fi Z-Wave și coșmarul birocratic care este Zigbee vor cădea pe marginea drumului și că protocoalele simple, deschise, cum ar fi Dash7 sau 6lowpan, vor predomina. Bulbe wireless IPv6? Ce nu este de iubit?

Numai în ultimele 12 luni, a existat o serie de module wireless ieftine care cuprinde microcontrolere și transceiver radio cu diferite tipuri de Mac și frecvențe de operare, de la jucători severe precum NXP, dispozitive analogice și Texas Instruments. Pe termen scurt, acestea vor furniza o mulțime de distracții de automatizare a casei de casă, dar în următorii doi ani, sper că toți trandafirii mei de tavan vor fi noduri de router în afara raftului într-un auto-organizare, cu putere redusă Rețeaua de plasă și comutatoarele groaznice X-10 nu vor fi decât o memorie îndepărtată.

Vreau mai mult? – Urmați -ne pe Twitter, ca noi pe Facebook sau abonați -vă la fluxul nostru RSS. Puteți primi chiar și aceste știri livrate prin e -mail, direct în căsuța de e -mail în fiecare zi

Imparte asta:
Facebook
Stare de nervozitate
Reddit
LinkedIn
Pinterest
E-mail
Mai mult

WhatsApp
Imprimare

Skype
Tumblr

Telegramă
Buzunar

Leave A Comment